logo listy
Obsah čísla

 

Z redakční pošty

Co nás potěšilo

Dne 18. prosince se sešli v obřadní síni Vysočanské radnice na pravidelné schůzce členové Klubu důchodců pracovníků školství Prahy 9 a 14, aby společně oslavili vánoční svátky a rozloučili se s končícím rokem. Mile je překvapil dvacetičlenný pěvecký sbor ze ZŠ Gen. Janouška za vedení paní učitelky Radmily Fišerové. Děti si přinesly i hudební nástroje a v hodinovém pásmu předvedly velmi pěkný program. Všem se vystoupení líbilo a účinkující žáci byli odměněni nejen potleskem, ale i čokoládovými figurkami. Děkujeme za krásný zážitek.

Milada Klímová a Irena Kulasová

Kotlety po přátelsku

Můj recept pro rok 2002 je pro hosty, které snášíte, a nazýváme ho kotlety po přátelsku!
Nuže: zakoupíte kotlety. Šikovně z nich vypreparujete kost. Srdíčka masa mírně naklepete, osolíte, opepříte (eventuálně pro pikantnější příchuť přidáte mleté chilli). Na kolečka nakrájíte hodně cibule, nastrouháte hodně sýra, výborný je uzený. Do vymaštěného pekáčku nebo remosky položíte plátky vepřového, na každý navršíte hromádku cibule, na cibuli oříšek másla. Vše zasypete vrstvou strouhaného sýra. Sýr mírně přitlačíte, aby se trochu spojil, je možno ještě popaprikovat. Nyní podlejete šálkem horkého rozpuštěného masoxu, asi do výšky kotlet. Pekáček nebo remosku překryjete alobalem a pečlivě utěsníte. Peče se půl až tři čtvrtě hodiny. Pak alobal sejmete a znovu vložíte na chvíli do trouby nebo pod poklop remosky, aby se udělala ze sýra kůrčička. Pak můžete servírovat nejlépe s rýží. Musí se dělat s láskou, takže je nelze nabídnout jen tak každému.
S přáním dobré chuti i zdraví v celém roce 2002

Ludmila Malousková, Rajská zahrada