Z redakční pošty
Co nás potěšilo
Dne 18. prosince se sešli v obřadní síni Vysočanské radnice na pravidelné schůzce členové Klubu důchodců pracovníků školství Prahy 9 a 14, aby společně oslavili vánoční svátky a rozloučili se s končícím rokem. Mile je překvapil dvacetičlenný pěvecký sbor ze ZŠ Gen. Janouška za vedení paní učitelky Radmily Fišerové. Děti si přinesly i hudební nástroje a v hodinovém pásmu předvedly velmi pěkný program. Všem se vystoupení líbilo a účinkující žáci byli odměněni nejen potleskem, ale i čokoládovými figurkami. Děkujeme za krásný zážitek.
Milada Klímová a Irena Kulasová
Kotlety po přátelsku
Můj recept pro rok 2002 je pro hosty, které snášíte, a nazýváme ho kotlety
po přátelsku!
Nuže: zakoupíte kotlety. Šikovně z nich vypreparujete kost. Srdíčka masa mírně
naklepete, osolíte, opepříte (eventuálně pro pikantnější příchuť přidáte mleté
chilli). Na kolečka nakrájíte hodně cibule, nastrouháte hodně sýra, výborný
je uzený. Do vymaštěného pekáčku nebo remosky položíte plátky vepřového, na
každý navršíte hromádku cibule, na cibuli oříšek másla. Vše zasypete vrstvou
strouhaného sýra. Sýr mírně přitlačíte, aby se trochu spojil, je možno ještě
popaprikovat. Nyní podlejete šálkem horkého rozpuštěného masoxu, asi do výšky
kotlet. Pekáček nebo remosku překryjete alobalem a pečlivě utěsníte. Peče se
půl až tři čtvrtě hodiny. Pak alobal sejmete a znovu vložíte na chvíli do trouby
nebo pod poklop remosky, aby se udělala ze sýra kůrčička. Pak můžete servírovat
nejlépe s rýží. Musí se dělat s láskou, takže je nelze nabídnout jen tak každému.
S přáním dobré chuti i zdraví v celém roce 2002
Ludmila Malousková, Rajská zahrada