Život na Praze 14

Stop Zevling se blíží

11.9.2014
Stop Zevling se blíží

Již poosmé se uskuteční Open air akce Stop Zevling. Letos poprvé bude tento volnočasový festival rozdělen do dvou dnů. Tradiční program se nově rozšíří o den, který si užijí především rodiny s dětmi. Celá akce se odehraje o víkendu 13. – 14. září na pražském sídlišti Černý Most. Dejme společně stopku „zevlování“. Jak? Hudbou, sportem a zábavou. Akce se koná pod záštitou starosty Prahy 14 Bc. Radka Vondry.

 Stop Zevling je největším volnočasovým festivalem tohoto typu v Praze 14. Projekt má za cíl oživit zdejší sídlištní život, inspirovat jeho obyvatele a především mládež k aktivnímu trávení volného času. Festival Stop Zevling pořádá tým mladých lidí, kteří na tomto sídlišti vyrostli. Vstup na akci je zdarma.

Letošní ročník se nově zaměří i na rodiny s dětmi. Nedělní FAMILY Jam vypukne v okolí místního kreativního a volnočasového centra Plechárna v 10 hodin ráno. Připravený je skutečně bohatý program. Děti se mohou těšit na hry, pohádky, kapely, divadlo pro nejmenší, doprovodný hudební program nebo promítání filmů.

Samotný festival však odstartuje již v pátek 12. 9. 2014 WARM UP večírkem. Díky Kinobusu Dopravního podniku Hlavního města Prahy je pro návštěvníky připraveno promítání českého snímku s názvem Polski film.

Sobotní program bude rozdělen do dvou sekcí. V areálu ZŠ Vybíralova se uskuteční SPORT Jam, který nabídne široké spektrum sportovních aktivit. Zájemci si budou moci zahrát fotbal, streetball, nohejbal, petanque, ping pong nebo free croquet a získat věcné ceny. Pestrá sportovní klání doprovodí hudební produkce Djs, např. Adzi, Probe a Reverz. Na jednotlivé aktivity se zdarma provádí registrace prostřednictvím webu www.stopzevling.cz.

Hlavní hudební program se uskuteční v rámci sekce STREET Jam v areálu Plechárny od 16 hodin. Celým programem Vás provede speaker Poeta, který na pódiu přivítá známé Djs, producenty a rappery, např. DJ Lil Rowa, DJ Kolack, Lonely virgin robots, Pharaoh Galactic + WS, U-Cee & Boldrik, La 4 a DJ Wich.

Místní skatepark bude v sobotu od 12:30 hostit velké finále skateboardové tour pro nesponzorované jezdce a best trick contesty. Sekce STREET Jam nabídne také Koloběžky Jam a těšit se můžete i na stand-up comedy Petra Vydry a Dominika Heřmana Lva Na Zevláka.

Originální módní kousky, doplňky či ručně dělané šperky bude mít šanci získat v Zevlmarketu a na Grafficon Zone můžete ocenit graffiti exhibici.

Stop Zevlingu se rozrůstá i do dalších měst. V letos červnu festival proběhl v Ostravě a nejbližší akce se uskuteční 6. září v Plzni.

Stop Zevling vol. 8 se koná za podpory Městské části Praha 14, 14 Praha kulturní, Centra Černý most, Pražských služeb, Dopravního podniku HMP a Radia 1 a je oficiální součástí oslav 20. let městské části Praha 14.

Organizátoři se neustále snaží rozšiřovat a vylepšovat program festivalu. Proto vyzývají k podpoře drobnými příspěvky prostřednictvím crowdfundingového portálu HitHit.com. Ještě necelé tři týdny mají na to, aby dosáhli cílové částky 80 tisíc korun. Nejnižší výše příspěvku je stanovena na symbolických padesát korun. Do sbírky se mohou zapojit i potencionální sponzoři, kteří se mohou stát partnery akce za příspěvek 4 500 korun. Pokud do stanoveného termínu konečnou částku pořadatelé nezískají, veškeré příspěvku budou navráceny konkrétním dárcům.

Crowdfundingovou sbírku na podporu akce najdete na adrese:

https://www.hithit.com/cs/project/611/stop-zevling-vol-8

 

Program Stop Zevlingu 2014 naleznete zde:

Stop Zevling – program  (pdf, 50 KB)

Stop Zevling – pozvánka:

Stop Zevling

Stop Zevling

Předešlé aktuality

Den bez bariér Prahy 14

Den bez bariér Prahy 14 je akce, která chce bořit bariéry, předsudky a současně podporovat vzájemné porozumění a laskavost mezi lidmi. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 16. května 2024 od 14 do 18 hodin na náměstí Hloubětín v Praze 14. Na prostranství hloubětínského náměstí bude probíhat prezentace a ukázky aktivit oslovených organizací, kterými jsou Diakonie ČCE – středisko Praha, Pestrá, o.p.s, Sportovní organizace vozíčkářů Praha, z.s., RehaKomp s.r.o., Doteky naděje, z.s., Společnost Duha, z.ú., Česká unie neslyšících, z.ú., Mezi námi, o.p.s. a Policie ČR. Návštěvníci se budou moct zapojit do připravených aktivit jako např. vyzkoušet si slepeckou hůl, handbike, pomůcky pro nevidomé

Zveřejněno: 29.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Platí výstraha „nebezpečí požáru“. Co je zakázáno?

Vzhledem k suchému počasí vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu „nebezpečí požáru“. V návaznosti na nařízení hl. m. Prahy platí od 30. dubna do 2. května 2024 doba zvýšeného nebezpečí vzniku požáru, při které je zakázáno: rozdělávání nebo udržovaní otevřeného ohně (například pálení klestu a kůry, spalování hořlavých látek na volném prostranství), kouření (s výjimkou elektronických cigaret), používání pyrotechnických výrobků, používání jiných zdrojů zapálení, například létající přání, lampiony, pochodně, odhazování hořících nebo doutnajících předmětů, jízda parní lokomotivy, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru, spotřebovávání vody ze zdroje pro hašení požárů k jiným účelům než k hašení. Za místo zvýšeného

Zveřejněno: 29.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Rodinný festival Čiperkafest v parku U Čeňku

10 let dětské kapely Čiperkové na hudební scéně! A k tomu třicetileté výročí založení Prahy 14. To se musí pořádně oslavit! A jak jinak než parádním rodinným festivalem na krásném místě v parku U Čeňku v Praze 14. Pobaví se děti, teenageři, rodiče, babičky i dědové. Těšíme se na vás 19. května 2024 od 10 do 18 hodin. UČINKUJÍCÍ:ČiperkovéMiro JarošTaryÁňa, Pó a pesRebelkyMlsotkovéLumpínaMínaprasátko Pigybubenická šou Groove Armymoderátorka Katka Říhová z Evropy 2 a na bohatý doprovodný program:freestyle koloběžková a skate šou s workshopemparkour s workshopemvirtuální realitahobby horsingtvořílkovská dílnafingerboard zónahlavolam zónasportovní zónapohádková stezkaa mnoho dalšího. Více na: www.ciperkafest.cz. Po zaplacení vstupu jsou veškeré

Zveřejněno: 25.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Dětské rybářské závody u Kyjského rybníka

Další ročník dětských rybářských závodů je tu! V sobotu 18. května 2024 pořádáme ve spolupráci s územním svazem Českého rybářského svazu a místní organizací ČRS Prahy 9 Dětské rybářské závody. Závody pro děti do l5 let budou na sedimentační nádrži Kyjského rybníka od 8 do 12 hodin. Do rybníku bude nasazeno 5 q kaprů. Pro rybářskou veřejnost bude nádrž uzavřena cca od 15. do 18. května včetně. Podmínky závodu se účastníci dozví na místě od pořadatelů. Potřebné vybavení bude k zapůjčení na místě u instruktorů. Po skončení vlastního závodu mohou děti s platnou povolenkou dál lovit dle ryb. řádu. Důležité

Zveřejněno: 22.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

TZ 3/2024 Praha 14 uspořádala již deváté setkání koordinátorů environmentální výchovy. Sdílely se na něm nápady, dlouhodobé vize i zkušenosti

Praha, 19. dubna 2024 – Praha 14 byla letos již podeváté hostitelem setkání koordinátorů environmentální výchovy v pražských mateřských, základních a středních školách. Na organizaci dubnové akce se vedle městské části i tentokrát podílely dvě stálice: „Ekoškola“ ZŠ Generála Janouška, vedená ředitelkou Mgr. Jaroslavou Budilovou, a Klub ekologické výchovy – asociace pedagogů a škol pro environmentální vzdělávání (KEV). Záštitu nad letošním ročníkem setkání koordinátorů převzal starosta Prahy 14 Jiří Zajac. „V oblasti aktivit udržitelného rozvoje je naše radnice dlouhodobě tahounem. A to nejen na úrovni městských částí, ale i ve srovnání s mnoha dalšími českými municipalitami. Mimo jiné o tom svědčí

Zveřejněno: 19.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Centrum Černý Most se rozšiřuje, přidává nové obchody i restaurace

Oblíbené obchodní Centrum Černý Most podstoupí významné rozšíření. Projekt, realizovaný s důrazem na udržitelnost, přinese 32 nových obchodů a restaurací a 3 nové kinosály. „Naším cílem je zásadně zlepšit nabídku restaurací, představit více obchodů s módou, uvést nové flagshipové formáty oblíbených značek a nabídnout tak ještě lepší zážitek z nakupování i ze stravování. Reagujeme na poptávku našich zákazníků, kterým ve spádové oblasti chybí rozmanitější nabídka restaurací, ale také na velký zájem retailerů o Centrum Černý Most. Současně tak chceme pokračovat v rozvoji našeho pozitivního dopadu na komunity a další stakeholdery v sociální, enviromentální a ekonomické oblasti,“ uvedla Petra Holušová, ředitelka Centra Černý

Zveřejněno: 19.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek
Další aktualityDalší aktuality