Život na Praze 14

Jedenáctý Stop Zevling

4.9.2017
Jedenáctý Stop Zevling

V sobotu 16.9.2017 zažijí rozsáhlá sídliště v Praze na Černém Mostě už pojedenácté tuto nevídanou sportovně-hudebně-kulturní show s názvem Stop Zevling. Letos dokonce se zahraničním obsazením; jako hlavní hvězda totiž vystoupí francouzský reggae a dancehall zpěvák Tomawok. Na druhé stagi ve Městečku volnočasových aktivit se pak můžete těšit na Jaroslava Hutku.

Čerňák prostě žije a Stop Zevling je toho zářným důkazem!

 Stop Zevling se za jedenáct let své existence mnohonásobně rozšířil a zvětšil… Jeho poslání však zůstalo stejné: ani letos to není jen o poslechu kvalitní hudby, ale především o oživení všedních životů obyvatel sídlišť Černého Mostu a nejen jejich! Hlavním mottem festivalu je: ,,Nejezdi za kulturou do centra Prahy, protože my kulturu přivezeme k přímo Tobě!“

Stop Zevling není jen obyčejný festival. Vůbec poprvé do České republiky přijal pozvání francouzský reggae a dancehall zpěvák a v neposlední řadě „apač“ Tomawok. Vystoupí zde také jihlavská skupina Pio Squad, vítěz žánrové ceny Anděl pro rok 2017 v sekci Hip-Hop a R’n’B. Mezi další účinkující patří Dj Friky & Martin Svátek se svojí ojedinělou show a nesmí chybět ani mladé hudební duo Cincinaty, či Dollar Prync, český rapper žijící v Anglii, který se svým speciálním setem zavítá do Prahy jen kvůli tomu, aby to na Stop Zevlingu pořádně roztočil. O show z řad Djs se postarají Michnoss a José Madeira.

Festival Stop Zevling se pro své široké kulturní a oborové rozpětí dělí do několika částí:

1.část: Sport Jam

Sport Jam bude jako vždycky probíhat v prostorách areálu ZŠ Vybíralova (www.zsvybiralova.czJedenáctý St). Návštěvníci si tu po předchozí registraci zahrají: fotbal 4+1, nohejbal 3 na 3, kubb – švédskou hru pocházející už z dob Vikingů, turnaj jednotlivců v pétanque, či ping-pong a olympiádu žen s pestrým sedmibojem a disciplínami jako je hod mobilem, nebo běh v žabkách. U volnočasového centra Plechárna (www.plecharnacernymost.cz) se návštěvníci mohou zapojit do silové soutěže „Iron Man Čerňáku“ a také do turnaje ve streetballu 2 na 2. Celým Sport Jamem nás budou provázet Djs: ADZi, Woody a Hassan 23.

Hraje se o věcné ceny, od partnerů a sponzorů akce!

Registrovat do turnajů se můžete již nyní na emailu: turnaje@stopzevling.cz.

 2.část: Street Jam

Na Street Jam se přesuneme na prostory louky pod ulicí Arnošta Valenty a okolo volnočasového centra Plechárna – kousek od autobusové zastávky Bryksova. A nepřesuneme se jen prostorově, ale také žánrově: ke zmiňovanému hudebně-kulturnímu programu:

Městečko volnočasových aktivit organizuje Městská část Prahy 14. Kromě doprovodného programu pro děti včetně skákacího hradu, tu bude prezentovat svou činnost hned několik neziskových organizací z Prahy 14. Hlavním hostem Městečka se stane folkový zpěvák Jaroslav Hutka a vystoupí zde také Divadlo Na Větvi se svou hrou Kouzla skřítků od Matěje Kroupy.

Black Bridge Car Fest vol.II zajistí zábavu na Stop Zevlingu také milovníkům aut. V letošním roce se koná druhý ročník Black Bridge Car Festu, jehož součástí je nejen výstava aut, ale také moto-tématické soutěže o věcné ceny!

Graffiti Jam: festival nesmí být ani tentokrát ochuzen o graffiti exhibici v podání Grafficonu, na kterou se každý rok těší malí i velcí návštěvníci.

Dogs párty je pak připravená hlavně pro pejskaře. Charitativní sbírkou na Dogs párty, podpoříme ve spolupráci se stěhovací firmou Mitch Moving, psí útulek v Troji. Návštěvníci mohou přispět granulemi, dekami, hračkami a čímkoliv dalším, co je napadne. A když Dogs párty, tak nesmí chybět ani program pro naše čtyřnohé miláčky! Těšit se můžete na skok do výšky, či povelové soutěže.

Uvnitř volnočasového centra Plechárna vystoupí „Tři bratři v cizích světech“ s mottem: ,,Kolem země s otázkou: Jak žijete a pracujete?“ Aneb JUDr. Jan Diblík pobeseduje o svých cestách do Íránu, Kambodži, Singapuru, na Havaj a do další bezmála dvacítky zemí.

O zábavnou show Stand Up Comedy se v Plechárně postarají komici působící v internetové televizi Stream.cz. Moderátor, stand-up komik a herec Tigran Hovakimyan a romský stand-up komik Daniel Ferenc.

Vstup na akci a další aktivity jsou zdarma!

Kontaktní osoba:
Vojtěch Havlovec
+420 604 121 493
produkce@stopzevling.cz
www.stopzevling.cz
www.facebook.com/Stopzevlingfestival

 

Předešlé aktuality

Informace o vyhrazených invalidních stáních

Praha 14 se dlouhodobě snaží vycházet vstříc všem obyvatelům, kteří byli v životě vystaveni těžkostem, občany se zdravotním znevýhodněním nevyjímaje. Nyní se však bohužel dostává do situace, která jí znemožňuje v nastaveném podpůrném systému pokračovat beze změn, resp. bez regulace. Nezbytná omezení musela být přijata v souvislosti s povolováním vyhrazených parkovacích stání pro držitele průkazu ZTP či ZTP/P, která jsou jednou z forem zvláštního užívání pozemní komunikace ve smyslu ustanovení § 25 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů. S ohledem na neustále vzrůstající počet žádostí o vyhrazené parkování vozidel osob s tělesným postižením, a zároveň na zhoršující se dopravní situaci z pohledu

Zveřejněno: 3.5.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Vernisáž výstavy fotografií studentů Pražské fotografické školy

Srdečně vás zveme na vernisáž výstavy fotografií studentů a absolventů Pražské fotografické školy, která se uskuteční ve čtvrtek 9. května v 17 hodin v Galerii 14 (nám. Plk. Vlčka 686, Černý Most). Výstava potrvá do 29. května 2024 a bude otevřena vždy v úterý, středu a čtvrtek od 14 do 18 hodin. Vstup volný. Zveřejněno: 2. května 2024

Zveřejněno: 2.5.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Management osobní bezpečnosti pro občany MČ Praha 14 zdarma

Městská část Praha 14 pořádá v rámci programu prevence kriminality kurzy managementu osobní bezpečnosti pro občany. Lekce proběhnou vždy 1x týdně, pod vedením zkušených lektorů teoretického a sebeobranného systému Krav Maga. Kurz je pro občany ZDARMA. Více informací naleznete na speciální stránce u nás na webu. Zveřejněno: 30. dubna 2024

Zveřejněno: 30.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Dopravní omezení na Jahodnici a v Kyjích

Upozorňujeme občany na následující dopravní omezení v měsíci květnu: OPRAVA POVRCHU NA JAHODNICI V termínu od 8. do 11. května 2024 bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a Kostlivého. Tato křižovatka bude ve dnech 10. a 11. května z důvodu pokládky nového povrchu zcela uzavřena pro veškerý provoz. Harmonogram prací UZAVŘENÁ ULICE LEDNICKÁ V termínu od 13. do 22. května 2024 bude obousměrně uzavřena Lednická ulice v úseku mezi nádražím Kyje a Morušovou ulicí. V celém

Zveřejněno: 30.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek

Den bez bariér Prahy 14

Den bez bariér Prahy 14 je akce, která chce bořit bariéry, předsudky a současně podporovat vzájemné porozumění a laskavost mezi lidmi. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 16. května 2024 od 14 do 18 hodin na náměstí Hloubětín v Praze 14. Na prostranství hloubětínského náměstí bude probíhat prezentace a ukázky aktivit oslovených organizací, kterými jsou Diakonie ČCE – středisko Praha, Pestrá, o.p.s, Sportovní organizace vozíčkářů Praha, z.s., RehaKomp s.r.o., Doteky naděje, z.s., Společnost Duha, z.ú., Česká unie neslyšících, z.ú., Mezi námi, o.p.s. a Policie ČR. Návštěvníci se budou moct zapojit do připravených aktivit jako např. vyzkoušet si slepeckou hůl, handbike, pomůcky pro nevidomé

Zveřejněno: 29.4.2024
Pokračovat na článekPokračovat na článek
Další aktualityDalší aktuality